Συχνές Ερωτήσεις

για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@pal.gr

Μαγειρικά σκεύη PAL με αντικολλητική επίστρωση

Μπορώ να βάλω τα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη μου στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε κανονικό φούρνο;

Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε τα αντικολλητικά σας μαγειρικά σκεύη σε φούρνο μικροκυμάτων. Επίσης τα μαγειρικά σκεύη με λαβές από πλαστικό ή βακελίτη δεν είναι κατάλληλα για χρήση στο φούρνο και δεν πρέπει να τοποθετούνται ποτέ σε αυτόν.

Ακούω συχνά για το ''λάδωμα'' των μαγειρικών σκευών. Τι σημαίνει αυτό;

Λάδωμα σημαίνει την κάλυψη του μαγειρικού σκεύους με μια λεπτή στρώση λαδιού. Προτού το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, πλύνετε το μαγειρικό σας σκεύος με νερό και στεγνώστε το. Θερμάνετέ το σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για μισό λεπτό και τραβήξτε το από τη φωτιά. Προσθέστε ένα κουτάλι του γλυκού φυτικού λαδιού και απλώστε το σε ολόκληρη την επιφάνεια του σκεύους με μια χαρτοπετσέτα (καλό θα είναι, εάν πλένετε το σκεύος σας στο πλυντήριο πιάτων, να επαναλαμβάνετε την παραπάνω διαδικασία τακτικά).

Από τι παράγεται η αντικολλητική επίστρωση; Μήπως είναι επικίνδυνη για την υγεία μου;

Όλες οι αντικολλητικές επιστρώσεις της PAL (κεραμικές και συμβατικές) δεν περιέχουν PFOA, κάδμιο ή μόλυβδο. Αποτελούνται από ουσίες, οι οποίες δεν προκαλούν καμία χημική αντίδραση όταν έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, νερό ή προϊόντα καθαρισμού. Μάλιστα ακόμα και σε περίπτωση απορρόφησης τους, είναι εντελώς ακίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όλες οι υγειονομικές αρχές παγκόσμια έχουν εγκρίνει τη χρήση τόσο των κεραμικών όσο και των αντικολλητικών επιστρώσεων που εφαρμόζονται στα μαγειρικά σκεύη PAL.

Η αντικολλητική επίστρωση του τηγανιού μου έχει αρχίσει να κολλάει. Για ποιο λόγο;

1) Μπορεί να έχει σχηματιστεί μια στρώση υπολειμμάτων φαγητού στο τηγάνι, αποτέλεσμα ενός φαγητού που παραψήθηκε. Καθαρίστε αυτή τη στρώση, γεμίζοντας το τηγάνι με νερό και υγρό απορρυπαντικό και αφήνοντάς το να μουλιάσει για αρκετές ώρες. Έπειτα με ένα μαλακό σφουγγάρι τρίψτε απαλά το τηγάνι με μαγειρική σόδα και νερό. Τέλος, συνιστάται η επάλειψη της αντικολλητικής επιφάνειας με λίγο μαγειρικό λάδι.

2) Το τηγάνι μπορεί να έχει υπερθερμανθεί με αποτέλεσμα την καταστροφή και τον αποχρωματισμό της αντικολλητικής επίστρωσης. Για να αποφύγετε το παραπάνω, μην θερμαίνετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.

3) Εάν πλένετε το τηγάνι σας σε πλυντήριο πιάτων, ύστερα από κάθε χρήση επαλείφετε και πάλι την αντικολλητική επίστρωση με μαγειρικό λάδι (για να διασφαλίσετε τη βέλτιστη αντικολλητική απόδοσή του).

Μαγειρικά σκεύη PAL από ανοξείδωτο ατσάλι

Τι διάρκεια ζωής έχουν τα ανοξείδωτα σκεύη PAL;

Τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη PAL κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα 18/10 και συνοδεύονται από εγγύηση 10 ετών. Σε συνήθεις συνθήκες οικιακής χρήσης όμως η διάρκεια τους μπορεί να είναι εφ όρου ζωής.

Τι καπάκι έχουν τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη PAL;

Όσα μαγειρικά σκεύη PAL από ανοξείδωτο χάλυβα διατίθενται με καπάκι, έχουν γυάλινο καπάκι από θερμικά επεξεργασμένο γυαλί με ανοξείδωτη στεφάνη για προστασία του γυαλιού στο χείλος και βαλβίδα ατμού. Ο τύπος του γυαλιού είναι ειδικός ώστε να έχει μεγάλη αντοχή σε κρούση και θραύση.

Γιατί βλέπω λευκές κηλίδες στο εσωτερικό του σκεύους μου;

Οι κηλίδες και άλλα διάφορα σημάδια πάνω στο σκεύος σας είναι εναποθέσεις μετάλλων και αλάτων στην επιφάνεια του που περιέχονται φυσιολογικά στο νερό (όπως πυρίτιο, σίδηρος, ασβέστιο, μαγνήσιο κ.α.,) και δε χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο μαγειρικό ξύδι για να τα αφαιρέσετε.

Οι λαβές των σκευών μου έχουν χαλαρώσει. Για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό;

Κάθε σκεύος PAL πριν αποσταλεί από το εργοστάσιο υφίσταται πολλαπλούς ελέγχους. Ένας από αυτούς τους ελέγχους αφορά την δυναμομέτρηση της σύσφιξης των λαβών. Ωστόσο μετά από χρήση και με διαδοχικούς κύκλους θέρμανσης και ψύξης, οι λαβές ενός σκεύους μπορεί να χαλαρώσουν λίγο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, μπορέιτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό οικιακό κατσαβίδι για να τις συσφίξετε.

Μαγειρικά σκεύη από γυαλί & stoneware

Από τι υλικό κατασκευάζονται τα γυάλινα σκεύη SIMAX της PAL;

Τα μαγειρικά σκεύη SIMAX είναι κατασκευασμένα από γυαλί Borosilicate, ένα ειδικό μείγμα από άμμο και βόριο απόλυτα ασφαλές και υγιεινό για χρήση στην κουζίνα.

Πόσο αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες;

Τα γυάλινα σκεύη SIMAX έχουν εξαιρετική αντοχή στη θερμότητα (έως 300oC) οπότε μπορούν να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια στο φούρνο και στο φούρνο μικροκυμάτων (των οποίων η μέγιστη θερμοκρασία υπολείπεται αυτής της αντοχής των SIMAX).

Από τι υλικό κατασκευάζονται τα πυρίμαχα σκεύη Stoneware της PAL;

Η πυρίμαχη σειρά Stoneware της PAL κατασκευάζεται στην Πορτογαλία, από πηλό που ψήνεται στους 1180oC.

Γιατί ψήνεται ο πηλός σε τόσο ψηλή θερμοκρασία;

Με αυτόν τον τρόπο, τα πυρίμαχα Stoneware της PAL αποκτούν μεγάλη αντοχή σε αλλαγές θερμοκρασίας και ταυτόχρονα γίνονται πολύ ανθεκτικά ώστε να μην ραγίζουν, να μην ξεφλουδίζουν & να μην σπάνε εύκολα.

Άθραυστα γυάλινα φαγητοδοχεία Glasslock

Από τι υλικό κατασκευάζονται τα φαγητοδοχεία Glasslock;

Τα φαγητοδοχεία Glasslock κατασκευάζονται από θερμικά επεξεργασμένο γυαλί (Tempered Glass) το οποίο μέσω πρωτοποριακής μεθόδου θερμαίνεται σταδιακά μετά την χύτευσή του σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα την αλλαγή της δομής του γυαλιού. Έτσι αποκτούν αντοχή πολλαπλάσια του απλού γυαλιού και είναι έτοιμα να "επιζήσουν" τις καθημερινές διαδικασίες της κάθε κουζίνας!

Τα φαγητοδοχεία Glasslock είναι υγιεινά;

Το γυαλί από το οποίο κατασκευάζονται τα φαγητοδοχεία Glasslock αποτελεί ένα ιδανικό υλικό για φύλαξη τροφίμων καθώς είναι αδρανές και δεν μεταφέρει οσμές ή χημικές ουσίες στα τρόφιμα με τα οποία έρχεται σε επαφή.

Πως εξασφαλίζεται η στεγανότητα των φαγητοδοχείων Glasslock;

Το κάθε φαγητοδοχείο Glasslock διαθέτει 4 πλαστικά κλιπς στο καπάκι του για να εξασφαλιστεί τέλεια εφαρμογή μεταξύ του δοχείου και του καπακιού. Σε συνδυασμό με το λάστιχο σιλικόνης που υπάρχει στην περίμετρο του καπακιού τα φαγητοδοχεία Glasslock προσφέρουν 100% στεγανότητα τόσο σε υγρά όσο και στον αέρα. Άρα είναι απόλυτα πρακτικά για μεταφορά τροφίμων και βοηθούν στην συντήρηση τους.

Τα φαγητοδοχεία Glasslock είναι κατάλληλα για φούρνο και φούρνο μικροκυμάτων;

Φυσικά! Τα φαγητοδοχεία Glasslock χωρίς το πλαστικό καπάκι τους είναι ανθεκτικά για χρήση τόσο σε συμβατικό φούρνο μέχρι τους 120oC όσο και σε φούρνο μικροκυμάτων.